In het nieuws

Pen, papier en loep

Evenement 'Inzet op maat' over duurzame inzetbaarheid

Lees meer

Acht uur zitten?
​​​​​​​Dan een uur stevig wandelen!

Lees meer

Op de fiets naar het werk scheelt vijf kilo

Lees meer

Apps voor een gezond ​​​​​​​gewicht

Eetmeter

Lees meer

Acht tips voor een gezond gewicht op de werkvloer

Lees meer

Acht tips voor een gezond gewicht op de werkvloer

Wat kunt u doen om uw werknemers fit en op gezond gewicht te houden?

Beweging​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

  • Promoot fietsen naar het werk (neem deel aan het Nationale Fietsplan, stel een douche – en/of kleedruimte beschikbaar);
  • Stimuleer traplopen;
  • Plaats printer en koffiezetapparaat op loopafstand van de werkplek;
  • Organiseer gezamenlijke sportactiviteiten zoals een hardloopclubje of bedrijfscompetitie.

Voeding

  • Stel fruit op de werkvloer beschikbaar;
  • Plaats minder snackautomaten;
  • Bied gezonde, lekkere en goedkope voeding aan bij de lunch;
  • Kleed bedrijfsborrels en uitjes gezond(er) aan.

Bron: “Maak werk van Vitaliteit” van de Stichting van de Arbeid

Op de fiets naar het werk scheelt vijf kilo

Werknemers kunnen het beste op de fiets, met het openbaar vervoer of wandelend naar het werk gaan. Dat scheelt tot vijf kilo aan lichaamsgewicht in vergelijking met werknemers die de auto gebruiken.

​​​​​​​Een onderzoek onder 150.000 mensen tussen de 40 en 69 jaar oud toont dit aan. Het is het grootste onderzoek ooit naar de invloed van woon-werkverkeer op de gezondheid. Mannelijke fietsers zijn gemiddeld vijf kilo lichter, vrouwelijke fietsers ruim vier kilo. Werknemers die wandelen of met het openbaar vervoer reizen scoren bijna een punt lager op de Body Mass Index (BMI) dan automobilisten.

Lees verder

Apps voor een gezond gewicht

Een gezond gewicht krijgen én behouden is niet altijd makkelijk. Gelukkig biedt de smartphone hulp. Er zijn verschillende apps die bijhouden of u voldoende beweegt en wat u eet.


Met de gratis Eetmeter van het Voedingscentrum houdt u bij wat u dagelijks eet en drinkt. De app telt het aantal calorieën van uw dagmenu. Zo ziet u meteen of u teveel of misschien te eet. Ook leest u of u voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Aan de hand van uw gegevens geeft de Eetmeter een persoonlijk voedingsadvies.


Meer informatie

Acht uur zitten? Dan een uur stevig wandelen!

Lukt het niet om tijdens de werkdag genoeg te staan of te lopen? Geen nood. Werknemers kunnen dit compenseren door dagelijks 60 tot 75 minuten matig intensief te bewegen. Dat blijkt uit een groot onderzoek onder ruim één miljoen mensen.

Net als roken schaadt langdurig zitten de gezondheid. Zeker als werknemers bij thuiskomst voor de tv gaan zitten. Eerder dacht men dat deze zitschade niet te herstellen was. Dit onderzoek toont nu aan dat ruim een uur bewegen de schade teniet doet. Dat kan een stevige wandeling zijn, een fietstocht of sporten.
​​​​​​​
Bron: nrc.nl

Evenement ‘Inzet op Maat’ over duurzame inzetbaarheid

Het stimuleren van gezondheid, tevredenheid en plezier op de werkvloer kan op veel manieren. Bij het tweedaagse evenement ‘Inzet op Maat’ komen alle aspecten van duurzame inzetbaarheid van medewerkers aan bod.
​​​​​​​

Het evenement vindt plaats op 7 en 8 november in de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch. Het programma bestaat uit verschillende presentaties en meer dan dertig workshops. U leert onder andere hoe u werknemers motiveert om zich te blijven ontwikkelen. En hoe u gezondheid op een luchtige manier stimuleert.


Meer informatie