"Door gezond te eten en meer te bewegen, voel ik me mentaal en fysiek sterker. Dat beïnvloedt ook mijn werk."

Beste horeca-ondernemer,

Werknemers met een gezond gewicht voelen zich fit en zitten vaak lekker in hun vel. Hierdoor functioneren zij beter. Gezond eten en voldoende bewegen doe je niet alleen in je vrije tijd, maar ook op het werk. Met onregelmatige werktijden in de horeca kan dat best lastig zijn. Hoe draagt u als werkgever bij aan een gezond gewicht van uw werknemers? Daar gaat deze Vitaal Kwartaal over.

Steuntje in de rug
Voor de één is gezond eten vanzelfsprekend, voor de ander is het minder makkelijk. Zelf ben ik wel eens een dieet begonnen, maar had last van het bekende jojo-effect. Tot ik via een collega een aantal tips kreeg: als je ’s ochtends stevig ontbijt, heb je de rest van de dag minder honger. Een andere tip was om extra goed in de gaten te houden of de voedingsmiddelen die ik eet, wel echt gezond zijn. Ook heb ik geleerd om een minder gezonde dag te accepteren en de volgende dag weer door te gaan met het gezonde leefpatroon.

Voor mij gaat het bij een gezond gewicht en bewegen om bewustwording. U hoeft als werkgever geen uitgebreide gezondheidsprogramma’s op te tuigen om bij werknemers resultaat te bereiken. Kleine stapjes werken vaak beter. Bijvoorbeeld door op het werk gezonde voeding aan te bieden. Of door uw werknemers korting aan te bieden op de sportschool. Als werkgever kunt u ook vragen wat uw werknemers graag willen. U kunt ze dan een steuntje in de rug bieden.

After lunch dip bestrijden
In deze Vitaal Kwartaal vindt u tips hoe u een gezond gewicht op de werkvloer stimuleert. U leest hoe Hutten Catering met succes de after-lunch-dip bestrijdt. Daarnaast vertelt Jan Plat, gezondheidsprofessional en directeur van Bewegen Werkt, hoe u het werkvermogen van uw werknemers kunt verbeteren.

Een gezond gewicht is een way of life. Door gezond te eten en meer te bewegen, raakte ik een paar kilo’s kwijt. Maar belangrijker vind ik dat ik lekkerder in mijn vel zit. Ik voel mij mentaal en fysiek sterker. Ook op mijn werk.

​​​​​​​José Kort

José Kort is procesmanager bij Nationale-Nederlanden Schade & Inkomen en projectlid van de interne werkgroep Vitaliteit.

Heeft u vragen over gezond gewicht op de werkvloer? Neem contact met ons op.

Mail uw vraag