"Minder stress

op de werkvloer,

levert ook u een

betere nachtrust op"

Arjette Tetteroo is branchemanager bij Nationale-Nederlanden. Zij werkt nauw samen met branches om de service, dienstverlening, verzekeringspakketten en verzuimbegeleiding af te stemmen op de behoeften van ondernemers.

Beste ondernemer,

Op een dag gebeurt het: uw medewerker valt uit door stress. Op zo’n moment komen er veel vragen op u af. Wanneer en voor hoe lang moet u vervanging regelen, wat zijn uw verplichtingen en hoe had u dit kunnen voorkomen? Deze Vitaal Kwartaal staat helemaal in het teken van stress. Zo leest u  sectorcijfers, tips voor het herkennen van stress en verhalen over hoe collega-ondernemers werkstress verminderen.  

Stressverschillen per branche
Maar liefst één op de drie zieke werknemers zit in Nederland thuis vanwege stress. En elke medewerker die langdurig uitvalt door stress, kost een bedrijf gemiddeld € 20.000,-*. De impact is dus voor werknemer én werkgever enorm. Daarom verdient werkstress wat mij betreft veel meer aandacht.


Als branchemanager merk ik als geen ander dat de oorzaken van stress per sector verschillen. Niet gek natuurlijk: in de horeca zijn het vaak de piekuren en de onregelmatige (nachtelijke) werktijden die bijdragen aan stress. Terwijl in de zakelijke sector vaak de mentale belasting hoog is. Stress voorkomen of terugkeren na een burn-out is ook voor elke sector anders. Zo is thuiswerken voor een medewerker in de horeca geen optie, terwijl dat voor een kantooromgeving heel anders ligt. 

Deskundig advies
Bij uitval door stress heeft u daarom als ondernemer hulp nodig van iemand die uw sector goed kent. In overleg met de brancheorganisaties zorg ik ervoor dat Nationale-Nederlanden niet alleen verzekeringspakketten biedt die aansluiten bij uw behoeften, maar ook dat iemand die de sector goed kent, deskundig advies geeft bij verzuim en het voorkomen daarvan. 


Nationale-Nederlanden werkt bijvoorbeeld samen met de brancheloketten van verschillende organisaties. Daar kunt u met al uw vragen terecht. Natuurlijk als een werknemer uitvalt. Maar liever helpen we u vóórdat het zo ver is. Want ik verzeker u: minder stress  op de werkvloer, levert ook u een betere nachtrust op. 


Arjette Tetteroo


* Bron: ArboNed

Wilt u weten bij wie u met vragen terecht kunt​? Stuur een e-mail naar Arjette​​