​'Gelukkige collega’s bakken lekkere koekjes'

Kees Pater, directeur van Koekjesbakkerij Veldt, gooide in 2011 het roer om. Het ging niet goed met het bedrijf, er hing geen prettige sfeer en veel medewerkers waren gestrest. Kees startte daarom met het verandertraject 'Regie in eigen hand'. Dit werd een groot succes met een 20% hogere productiviteit binnen een jaar, en niet onbelangrijk: gelukkigere medewerkers. 

Het geheim van Kees
Hij draaide de rollen van management en medewerkers om. "Bij ons staan de medewerkers centraal en niet meer de managers. Het management ondersteunt hen om hun werk zo goed mogelijk te kunnen doen", licht Kees toe. Medewerkers worden bijvoorbeeld aangemoedigd om zelf beslissingen te nemen en werken nu zij-aan-zij samen met het management. "Dit proces was niet gemakkelijk, maar heeft wel veel opgeleverd. Medewerkers gaan weer met plezier naar hun werk en het aanwezigheids­percentage is met sprongen omhoog gegaan naar 98%."


Veldt Fit en Vitaal 
Ook vitaliteit en gezondheid hebben een plek gekregen in de bakkerij. Het project 'Veldt Fit en Vitaal' werd in juli 2013 geïntroduceerd om medewerkers gezond te houden. Kees licht toe: "We organiseren hardloop­wedstrijden, je kunt fitnessen, en er is fruit in de kantine. Ook zijn er informatiebijeenkomsten en wandel- en fietstochten voor het goede doel. Niets is verplicht, je doet mee als je het leuk vindt." 


Kees gelooft sinds de veranderingen heilig in zijn nieuwe motto: 'Gelukkige medewerkers bakken lekkere koekjes'. En dit geldt volgens hem niet alleen in zijn bakkerij. Meer managers zouden eens goed naar zichzelf en hun inzet voor hun medewerkers moeten kijken. Zijn laatste tip: "Zoek vooral oplossingen bij de medewerkers. Medewerkers denken graag mee en zijn daarna ook gemotiveerder om er mee aan de slag te gaan. Het geeft niet als het een keer mis gaat, daar leert iedereen van."

Bent u geïnteresseerd in de mensen achter dit verhaal? 

Op de website van Koekjesbakkerij Veldt komen zij aan het woord.