Nieuws

22 miljoen euro subsidie beschikbaar voor duurzame inzetbaarheid

lees meer

Vakbeurs duurzame inzetbaarheid:

'Inzet op Maat'
4 tot en met 6 november 2014

Van 4 tot en met 6 november vindt de vakbeurs ‘Inzet op Maat’ plaats. Op dit driedaagse event – georganiseerd door Reed Business Media - draait alles om duurzame inzet van personeel en de voordelen voor werknemer en werkgever. Deelname is gratis, maar inschrijven is wel verplicht.


Meer informatie: www.inzetopmaat.nl


Bron: www.inzetopmaat.nl

Wellness coaching:
minder stress en een leuker leven

Wellness coaching kan helpen om stress en depressie aan te pakken op de werkvloer, maar ook de kwaliteit van leven te verbeteren, blijkt uit recent Amerikaans onderzoek. In de studie volgden honderd Amerikaanse medewerkers een wellness coachingsprogramma van twaalf weken. De onderzoekers brachten kwaliteit van leven, stress en depressieve gevoelens in kaart. Zowel gelijk na het programma, als drie maanden erna, scoorden de medewerkers beter op een kwaliteit van leven-index en hadden ze significant minder depressieve klachten en stress.


Bron: Clark MM et al. The Effectiveness of Wellness Coaching for Improving Quality of Life. Mayo Clin Proc. 2014 Jul 31. pii: S0025-6196(14)00438-8

Britse medewerkers zitten meer dan dat ze slapen

Op werkdagen zitten Britse medewerkers gemiddeld meer uren dan dat ze slapen. Dit blijkt uit een studie van Britse onderzoekers onder ruim 1.100 werknemers uit verschillende sectoren. Mannen brachten gemiddeld meer tijd zittend door dan vrouwen, omdat ze vaak ook thuis tijd achter de computer besteedden. In de telecommunicatiesector werden de meeste zituren geregistreerd.


Bron: Kazi A et al. A survey of sitting time among UK employees. Occup Med (Lond). 2014 Aug 18. pii: kqu099.

22 miljoen euro subsidie beschikaar voor duurzame inzetbaarheid

Het Europees Sociaal Fonds (ESF) heeft 22 miljoen euro voor Nederlandse bedrijven beschikbaar gesteld die advies inwinnen om medewerkers vakbekwaam en betrokken te houden. De thema’s gezond en veilig werken, leercultuur voor werknemers, interne en externe mobiliteit en arbeidstijdenmanagement vallen onder de regeling.


Tot en met 7 november kunnen bedrijven aanvragen indienen bij het Agentschap Sociale Zaken en Werkgelegenheid.


De belangrijkste voorwaarden voor het indienen van een subsidieaanvraag

  • de advieskosten van een externe adviseur hebben een maximaal uurtarief van € 100,-;
  • de subsidieaanvraag mag maximaal € 10.000,- zijn;
  • de subsidieaanvraag mag maximaal 50% van de totale projectkosten bedragen.

Meer 55-plussers met uitkering vinden baan

In de eerste zes maanden van 2014 vonden meer 55-plussers met een WW-uitkering een baan dan vorig jaar. Dit blijkt uit recent gepubliceerde cijfers van het UWV. In de eerste helft van 2013 vonden ongeveer 9.000 55-plussers met een uitkering een baan. Dit jaar steeg dit aantal tot ruim 12.000: een toename van 33%.


Bron: www.uwv.nl