"Samen hebben we een ergonomisch verantwoorde keuken ontworpen"

Personeel Zandstuve kiest nieuwe keuken

Horecaonderneming de Zandstuve in Twente is gespecialiseerd in feesten en bijeenkomsten. Het werk van de veertig medewerkers is fysiek zwaar: ze brengen het grootste deel van de tijd staand door en het werk kent piekmomenten. Daarnaast is de keuken ergonomisch niet optimaal ingericht. Jerry Blekkenhorst, mede-eigenaar van de Zandstuve, brengt daar binnenkort verandering in.

Zo comfortabel mogelijk
Hoewel de medewerkers van de Zandstuve zich niet vaak ziek melden, hebben sommigen wel last van knieën of schouders. Jerry: “Horecawerk is lichamelijk zwaar, dat kan ik niet veranderen. Maar als werkgever doe ik er alles aan om het werk zo comfortabel mogelijk te maken.” Omdat de keuken van de Zandstuve verouderd was, besloten de eigenaren een nieuwe keuken te laten plaatsen, die ergonomisch goed aansluit bij de behoeften van het personeel.


Brainstormsessies met keukenpersoneel
De medewerkers speelden een belangrijke rol bij de indeling van de nieuwe keuken. In een aantal brainstormsessies met een keuken­architect zijn de knelpunten zoals looplijnen, bladhoogtes en de locatie van de opslag in kaart gebracht. Jerry: “Een erg inspirerend proces. Door samen aan iets nieuws te werken, komt er nieuwe energie vrij. Je leert elkaar op een andere manier kennen.”


Nog even geduld
De architect heeft de wensen in kaart gebracht en een aantal schetsen gemaakt. Samen met de medewerkers is voor de keukenindeling gekozen. Jerry en zijn medewerkers kunnen niet wachten tot de keuken over een paar maanden geplaatst wordt: “Voor het keuken­personeel wordt het werk veiliger en minder belastend. En ik verwacht ook meer efficiëntie, een mooi bijkomend voordeel!”

Wilt u meer weten over duurzame inzetbaarheid in de horeca? Neem dan contact met ons op.

Mail uw vraag