“Onze medewerkers maken vaak lange dagen, die zij zittend doorbrengen”

GAC gaat voor gezond!

GAC Business Solutions (GAC) ontwikkelt bedrijfssoftware voor het midden- en kleinbedrijf. De ruim honderdtwintig medewerkers maken vaak lange dagen, die zij zittend doorbrengen. Hierdoor is de kans op verminderde prestaties en lichamelijke klachten groot. Erik van Driel, directeur van GAC, vertelt wat zijn organisatie doet om de medewerkers fit en gemotiveerd te houden.

Hollen of stilstaan
Hollen of stilstaan hoort een beetje bij het werk van GAC. Heeft een klant een probleem met de bedrijfssoftware, dan lossen de medewerkers van GAC dit zo snel mogelijk op. Ook in de avonduren. Erik: “De lange dagen vragen lichamelijk en geestelijk veel van onze medewerkers. Wij willen hen ondersteunen om toch fit te blijven, want vitale mensen bouwen aan een vitale onderneming.”


Individuele aandacht
GAC startte een pilot op één afdeling. Op vrijwillige basis kregen de medewerkers een consult van een leefstijlcoach aangeboden. Indien gewenst, stelden de coach en de medewerker een persoonlijk voedings- en bewegingsplan op. De reacties waren zo positief, dat GAC besloot dit voor alle medewerkers beschikbaar te stellen.


'Samen' motiveert
Bewegen en gezond eten is makkelijker als je het samen doet. Daarom organiseerde GAC een wedstrijd: medewerkers maakten met een stappenteller een virtuele wandeltocht naar Rome of Andorra. Erik: “Dit stimuleerde enorm: iedereen wilde als eerste aankomen.” Om het positieve gevoel vast te houden, inspireert de coach de medewerkers wekelijks met simpele voedings- en bewegingstips.


Nieuwe impuls
Het programma loopt nu ruim een jaar. Erik: “Onze medewerkers waarderen de activiteiten. Voor een aantal was dit net even het zetje dat ze nodig hadden.” In het najaar geeft GAC het programma een nieuwe impuls. “Onze medewerkers hebben leuke ideeën, bijvoor­beeld over gezonde voeding op het werk. Daar gaan we beleid op maken, zodat het niet bij een eenmalige actie blijft.”

Wilt u meer weten over duurzame inzetbaarheid binnen de zakelijke dienstverlening? Neem dan contact met ons op.

Mail uw vraag