"Veel medewerkers spreek ik twee keer per week. Interesse hebben in elkaar is ontzettend belangrijk voor de motivatie."

 Familiegevoel stimuleert betrokkenheid

Bouwbedrijf Bolten

Het Alkmaarse bouwbedrijf Bolten bestaat al 87 jaar. De medewerkers van het familiebedrijf vormen een hechte groep. Managementlid Annalies Bolten houdt zich binnen het bedrijf onder meer bezig met het personeelsbeleid. De vitaliteit van de medewerkers ligt haar nauw aan het hart.

Wat verstaat u onder vitaliteit?

“Een vitale medewerker is lichamelijk gezond en zit lekker in zijn vel, is gemotiveerd. Werken in de bouw is fysiek zwaar. Onze werkvoorbereiders zoeken altijd naar de minst belastende manier om werkzaamheden uit te voeren. Ik maak mij wel eens zorgen over onze oudere medewerkers; sommigen doen dit werk al vanaf hun zestiende. Het is voor deze medewerkers bijna een onmogelijke opgave om tot hun 67ste door te werken. Hoe houden we hen vitaal? Dat is iets waar we als branche, of zelfs op een nog hoger niveau, iets mee moeten.”


Heeft u regelmatig contact met uw medewerkers?

“Jazeker, interesse in elkaar is belangrijk voor de motivatie. De meeste medewerkers spreek ik minimaal twee keer week. Als iets niet lekker loopt, dan proberen we samen een oplossing te vinden. Ik maak vitaliteit bespreekbaar, soms met een knipoog. Hierdoor is de houding van onze medewerkers veranderd. Zij herkennen signalen eerder en een bezoek aan onze vaste osteopaat is tegenwoordig normaal.”


Heeft u nog andere tips om medewerkers te motiveren?

“Gezelligheid helpt altijd, je creëert daarmee een saamhorigheidsgevoel. Vaak drinken we op vrijdag samen een borrel. Onze personeelsvereniging is actief en organiseert regelmatig uitjes. Door de saamhorigheid en betrokkenheid voelt iedereen zich verantwoordelijk. We werken samen aan het voortbestaan van ons bedrijf en daar ben ik trots op.”

Wilt u weten hoe u uw medewerkers (nog meer) kunt motiveren? Neem dan contact met ons op. 

Uw verhaal in Vitaal Kwartaal?

Neem contact met ons op

Mail uw vraag

Uw verhaal in Vitaal Kwartaal?

Heeft u een interessant verhaal dat u graag wilt delen? Neem contact met ons op en misschien staat u in de volgende editie van Vitaal Kwartaal.