Tips & tricks

Apps om gelukkig van te worden

Ook app-ontwikkelaars zijn al jaren bezig met geluk. Er zijn veel apps op de markt die op verschillende manieren geluk proberen te stimuleren. Bijvoorbeeld door de stemming te monitoren, door meditatieoefeningen aan te bieden of door het stimuleren van positief denken. Gebruikers en toonaangevende media (onder andere The Guardian) beoordelen deze vier apps positief:

Headspace (eerste 10 dagen gratis, Engels)

Meditatietechnieken zoals mindfulness hebben een positief effect op de stemming. Je kunt je beter concentreren met deze technieken en ze vergroten het vermogen om met negatieve ervaringen om te gaan. Headspace is een simpele, mooi vormgegeven app met korte oefeningen, begeleide meditatie en korte video’s. Door een aantal eenvoudige vragen in te vullen, stelt de app een op maat gesneden programma voor.

headspace.com

Way of Life! (gratis, Nederlands)

Way of Life! is gebaseerd op het principe ‘meten is weten’. De app nodigt uit om haalbare, persoonlijke doelen te stellen en te monitoren of u deze elke dag behaalt. Duidelijke grafieken geven inzicht in hoe u op weg bent. Handig om nieuwe gewoonten te creëren en ongezonde af te zweren.

wayoflifeapp.com

Happify (gratis met mogelijkheid tot uitbreiding, Engels)

De makers van Happify hebben inzichten uit de positieve psychologie vertaald in simpele oefeningen en spelletjes om uw geluksvaardigheden te trainen. De app helpt om negatieve gedachten om te buigen, beter met stress om te gaan en zelfvertrouwen op te bouwen.

happify.com

Me@mybest (zakelijk, Engels)

De ontwikkelaars creëerden deze app specifiek voor werknemers en werkgevers om geluk op het werk te bevorderen. De app geeft werknemers inzicht in wat hun stemming en productiviteit het meest beïnvloedt: slaap, beweging, locatie, gezelschap etc. Op willekeurige tijdstippen vraagt de app hoe werknemers zich op dat moment voelen, wat zij doen en waar zij zijn. Aan een werkgever bieden de anonieme gegevens handvatten om het geluk van zijn werknemers te vergroten.

psyt.co.uk

Deel dit artikel