In het nieuws

Onboarding app voor nieuwe collega's

Pen, papier en loep

Lees meer

Online beoordelingen werkgevers

Lees meer

LHV-cursus ‘HRM in één dag’

Lees meer

Onboarding app voor nieuwe collega's

We zijn het er allemaal over eens dat een warm welkom voor een nieuwe collega belangrijk is. Hoe dat warme welkom eruitziet, is voor elk bedrijf verschillend. Zo bestaan er onboarding apps waarmee nieuwe werknemers al voor hun eerste werkdag kunnen kennismaken met de nieuwe organisatie. Ze worden door middel van korte filmpjes welkom geheten door hun nieuwe collega’s, en virtueel meegenomen door het hoofdkantoor. Ook kunnen ze testjes doen waarmee ze kennismaken met de bedrijfscultuur.


Bron: Flexmarkt

Online beoordeling werkgevers

Veel mensen die uit eten gaan, lezen online beoordelingen van restaurants. Bij de aankoop van een laptop, lezen we graag wat andere gebruikers van dit apparaat vinden. Dit kan ook met potentiële nieuwe werkgevers. Op Jobsome.nl kunnen werknemers hun werkgever beoordelen op verschillende punten, waaronder salaris, sfeer en balans tussen werk en privé. Opvallend is dat Jobsome.nl ook milieuvriendelijkheid en de kwaliteit van de koffie in de beoordeling meeneemt. Wellicht een goede reden om een nieuwe koffiemachine aan te schaffen?


Bron: Jobsome

LHV-cursus ‘HRM in één dag’

Wilt u meer inzicht in de belangrijkste onderdelen van praktijkmanagement? Dan is de LHV-cursus ‘HRM in één dag’ interessant voor u. Tijdens deze cursus leert u over het succesvol werven van nieuwe collega’s, het motiveren en ontwikkelen van werknemers en het voeren van functioneringsgesprekken. Vooraf kunt u situaties uit uw eigen praktijk aandragen. De LHV-academie organiseert deze cursus dit najaar op meerdere lokaties in het land