In het nieuws

Pen, papier en loep

Subsidie voor duurzame inzetbaarheid

Lees meer

Slapeloze samenleving

Lees meer

Maak combinatiedruk bespreekbaar

Lees meer

Week vd werkstress

Doe mee aan de Week van de werkstress

Lees meer

Winnaar Wel-Zo-Veilig-Award 2016 bekend

Lees meer

Maak combinatiedruk bespreekbaar

De participatiesamenleving eist van mensen een hoge arbeidsdeelname, in combinatie met de zorg voor naasten. Werkende mantelzorgers hebben gemiddeld meer last van psychische vermoeidheid dan werknemers zonder zorgtaken. In organisaties waar de combinatiedruk bespreekbaar is, en waar mantelzorgers zorgverlof kunnen krijgen, is het probleem van vermoeide mantelzorgers en ziekteverzuim minder groot. Het loont om mantelzorg bespreekbaar te maken binnen uw organisatie.


Lees verder

Slapeloze samenleving

Een hoge werkdruk en continu beeldschermwerk leiden tot chronische oververmoeidheid. Veel mensen zitten tot ’s avonds laat achter hun beeldscherm of mobieltje en slapen hierdoor korter en slechter. TNS Nipo ondervroeg ruim 3.400 werkende Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar. Daarvan heeft 16% serieuze slaapproblemen, die bij tweederde tot minder goede werkprestaties leiden. Een kleine meerderheid (40%) van de ondervraagden slaapt slecht omdat ze het werk niet kunnen loslaten. Teveel werk of spanningen in het contact met collega’s zijn veel genoemde oorzaken.


Lees meer

Subsidie voor duurzame inzetbaarheid

Maakt u kosten om uw werknemers langer en productief aan het werk te houden? Dan komt u misschien in aanmerking voor de subsidie van het Europees Sociaal Fonds (ESF). Van 14 tot en met 25 november kunt u deze subsidie bij het ESF aanvragen. U krijgt de helft van de kosten vergoed, tot een maximum van €10.000. De andere helft betaalt u zelf. Voor deze subsidie reserveert de overheid €13 miljoen.
​​​​​​​
Lees meer over deze subsidieregeling en de voorwaarden

Winnaar Wel-Zo-Veilig-Award 2016 bekend

Agressie in de horeca komt regelmatig voor. Uit onderzoek van TNO blijkt dat 26% van de werknemers in de horeca te maken krijgt met agressie en geweld door derden. Dat kan de werk-privé balans verstoren. Marco Honsbeek, eigenaar van cafetaria Verhage Floriande uit Hoofddorp, zet zich actief in op het gebied van veiligheid.


Daarom ontving hij de Wel-Zo-Veilig-Award uit handen van Jos van der Vegt, vicevoorzitter van KHN. Naast een camerasysteem en afroomkluis, onderscheidt Verhage Floriade zich door een actief deurbeleid. In de avonduren moeten klanten aanbellen om binnen te komen. Dit geeft rust aan de nog aanwezige werknemers. Ook de klanten reageren positief.


Lees meer

Doe mee aan de Week van de Werkstress

Van 14 tot en met 17 november organiseert het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de jaarlijkse Week van de Werkstress. Bedrijven en organisaties in het hele land besteden deze week extra aandacht aan werkstress. De nadruk van de campagne ligt dit jaar op factoren die werkstress verminderen. Denkt u hierbij aan een prettige werksfeer, steun van leidinggevenden en collega’s, autonomie in het werk en voldoende ontwikkelmogelijkheden. Ook u kunt deze week aangrijpen om te starten met activiteiten die werkstress verminderen, of om te reflecteren op uw huidige aanpak.

​​​​​​​Op duurzameinzetbaarheid.nl leest u meer over de Week van de Werkstress. Wilt u ook weten wat andere bedrijven doen en uw eigen ervaringen delen? Log dan in op de Facebookpagina van de campagne.