Voorw​​​​​​​oord

Beste horecaondernemer,

Sporten geeft me plezier en energie. Ik functioneer het beste als ik regelmatig sport. Bij Nationale-Nederlanden heb ik de mogelijkheid om zelf mijn tijd in te delen. Regelmatig loop ik tussen de middag een rondje hard, en dan werk ik ’s avonds iets langer door.

Het liefst sport ik samen met vrienden of collega’s. Daarom ben ik ambassadeur van Arbeidsvitaminen, een intern programma dat is opgezet door twee enthousiaste collega’s. Iedereen die het leuk vindt om samen te sporten kan meedoen, van beginneling tot geoefend sporter. Op dinsdag tussen de middag is er een circuittraining, een dag later bootcamp en op donderdag trekken we de bokshandschoenen aan.


Ik stimuleer zoveel mogelijk collega’s om mee te doen, want bewegen is goed voor jezelf én voor de organisatie. Natuurlijk kun je allerlei redenen bedenken om niet te sporten, en zeker niet onder werktijd. Maar het is geweldig om het juist wél te doen, want daarna ben je weer fris en presteer je beter!


Sport – en zeker topsport – gaat over samenwerken, focus, pieken op de juiste momenten, goed voor jezelf zorgen en omgaan met tegenslag. Dit speelt ook in de horeca, waar samenwerken en piekdrukte dagelijks terugkerende aspecten zijn. In deze Vitaal Kwartaal gaan Willem Dankers, eigenaar van restaurant Dorset in Borne en oud-topschaatster Jorien Voorhuis in gesprek over hoe om te gaan met tegenslag. Erik te Velthuis, chef-kok en manager van het Topsportrestaurant van Sportcentrum Papendal, geeft zijn verrassende kijk op voeding.


Ik wens u veel leesplezier en inspiratie!


Edwin Koolhoven

Senior marketeer Nationale‑Nederlanden

Natuurlijk kun je allerlei redenen bedenken om niet te sporten, en zeker niet onder werktijd. Maar het is geweldig om het juist wél te doen want daarna ben je weer fris en presteer je beter!