In gesprek met Henny de Haas

‘Bij Hoppenbrouwers willen wij de beste partner zijn voor onze medewerkers en onze klanten.’

Al ruim 15 jaar staat Henny de Haas aan het roer van Hoppenbrouwers Elektrotechniek. En met succes. Een medewerkerstevredenheidsscore van een dikke 8 en een verzuimpercentage van net boven de 1%. En dat in combinatie met een flinke omzetgroei. Hoe krijgt Henny dat voor elkaar?

Geef medewerkers de ruimte

Henny de Haas komt zelf van de werkvloer. Van leerlingmonteur klom hij op tot directeur van een bedrijf met 250 medewerkers. Hij spreekt dus uit ervaring: ‘In mijn werk ergerde ik me aan allerlei dingen en miste de ruimte om naar eigen inzicht te handelen.’ Henny wil zijn medewerkers deze ergernissen besparen en ervoor zorgen dat zij plezier hebben in het werk. ‘Bij Hoppenbrouwers willen wij de beste partner zijn voor onze medewerkers en onze klanten. In die volgorde.’


Gedeelde droom

De medewerkers krijgen de ruimte om naar eigen inzicht te werken. Teams stellen zelf hun doelen en zorgen voor hun eigen planning. ‘Samen toewerken naar een gedeelde droom is een belangrijke voorwaarde voor werkplezier. Dan ben je écht zelf in de lead’, aldus Henny. ‘Met de teams bespreken we ook regelmatig de doelstellingen en de financiële situatie van het bedrijf. Zo weten alle medewerkers hoe we ervoor staan en hoe de teams hieraan bijdragen.’


Individuele aandacht

Individuele medewerkers krijgen veel aandacht. In een periodiek tevredenheidsonderzoek beantwoorden zij vragen zoals ‘Kan ik zelfstandig werken?’ en ‘Waar krijg ik energie van?’. Deze worden met de leidinggevende besproken.


Dat deze vrijheid en de persoonlijke aanpak de sleutel zijn tot het bedrijfssucces, staat voor Henny vast. Hij is dan ook met recht trots op zijn bedrijf en zijn medewerkers.

Wat doet u om uw medewerkers vitaal en gemotiveerd te houden?

Vertel het ons!