Uitval verkorten en voorkomen.
​Keerpunt helpt u!

Keerpunt, partner van Nationale-Nederlanden op het gebied van re-integratie en preventie, heeft een groot netwerk van dienstverleners. Deze professionals ondersteunen bij het verkorten en het voorkomen van uitval en beschikken over een palet aan diensten op de BRAVO-thema’s.

Doorbreken van patronen

De professionals zien vaak dat de BRAVO-thema’s met elkaar verbonden zijn. Mensen met een (over)volle agenda slaan het ontbijt over, komen de dagen door op koffie, zijn vaak te moe om te sporten en nemen een paar borrels om te ontspannen. Dit maakt mensen kwetsbaar voor uitval. Keerpunt helpt om zo’n patroon te doorbreken en medewerkers weerbaarder te maken.

Hoe Keerpunt u ondersteunt op de BRAVO-thema’s

Bewegen en houding: werkplekonderzoek

Het werkplekonderzoek dat via Keerpunt ingezet wordt, is populair. Een werkplekadviseur beoordeelt de werkplek van medewerkers. Bij een slechte houding volgt een advies over de werkplek. Ook brengt de adviseur beweging en sporten ter sprake. Mocht een medewerker te weinig bewegen, dan krijgt hij persoonlijke tips of wordt een (vrijwillig) trainingsprogramma aangeboden.

Roken en alcohol: individuele begeleiding

Roken en drinken zijn vaak ingesleten en hardnekkige gewoonten. De professionals die Keerpunt inschakelt kunnen medewerkers helpen om deze gewoonten te doorbreken. Ook kunnen ze u helpen om een gesprek aan te gaan met een medewerker.

Gezonde voeding

Mensen met een gezond gewicht zitten vaak lekkerder in hun vel. Ook is de kans op aandoeningen zoals diabetes en hart- en vaatziekten kleiner. De professionals in het netwerk van Keerpunt bieden verschillende diensten aan om met gezonde voeding (en beweging) aan de slag te gaan.

Ontspanning en stressreductie

Langdurige stress kan op veel manieren worden aangepakt, zowel individueel als op groepsniveau. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke coaching om medewerkers te leren omgaan met moeilijke situaties, thuis of op het werk. Ook zijn er trainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit, mentale flexibiliteit en mindfulness.