ICT-bedrijf dWise

‘Werken vanuit je kracht zorgt voor meer motivatie’

Vrijheid en persoonlijke ontwikkeling staan bij Willem Wouters, mede-eigenaar van ICT-bedrijf dWise uit Schijndel, hoog in het vaandel. Van negen tot vijf werken is bij dWise geen must. Als een medewerker een minder goede dag heeft, dan staat het hem vrij om te ontspannen. Sterker nog, Willem moedigt dit aan.

Waar komt uw drang naar vrijheid en persoonlijke ontwikkeling vandaan?
“Voordat ik dWise oprichtte, werkte ik bij een groot consultancybureau. Ik had het gevoel dat ik vastzat in de bedrijfsstructuur en haalde weinig voldoening uit mijn werk. Samen met mijn compagnon ben ik dWise gestart. Ons doel is om werk te doen dat we zinvol vinden én waar we goed in zijn. Als je vanuit je kracht werkt, ben je namelijk gemotiveerd en functioneer je beter.”


Wat merken uw medewerkers van deze visie?
“Onze programmeurs en ICT-medewerkers hebben de vrijheid om hun projecten in te delen zoals zij denken dat goed is. Niet iedereen is dagelijks van negen tot vijf uur op kantoor aanwezig. Als een medewerker geen ochtendmens is, dan moet hij niet om negen uur 's ochtends beginnen. En als iemand echt zijn dag niet heeft, dan adviseer ik om de zinnen te verzetten in plaats van door te ploeteren. Ook vraag ik mijn medewerkers regelmatig hoe het gaat. Gaat het niet zo goed, dan luister en ondersteun ik waar mogelijk.”


Dat klinkt als een ideale werkomgeving?
“Ook hier gaan er wel eens dingen fout hoor. Dat kan en mag ook. Ik vind het leerproces dat daarbij hoort belangrijk. Dat we op een rustig moment samen terugkijken en ons afvragen: wat ging er niet goed in deze situatie? Hoe doen we dat een volgende keer anders? Op deze manier houden wij de werksfeer positief, met ruimte voor persoonlijk ontwikkeling. Dat is toch waar het uiteindelijk om draait.”

Uw verhaal in Vitaal Kwartaal?

Neem contact met ons op

"Vrijheid en voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling zijn essentiële onderdelen van een goede bedrijfsvoering."

Wilt u weten hoe u uw medewerkers (nog meer) kunt motiveren? Neem dan contact met ons op. 

Mail uw vraag

Uw verhaal in Vitaal Kwartaal?

Heeft u een interessant verhaal dat u graag wilt delen? Neem contact met ons op en misschien staat u in de volgende editie van Vitaal Kwartaal.