"Medewerkers die hun werk met plezier doen, voelen zich meer betrokken bij de onderneming, zijn productiever en melden zich minder vaak ziek."

Beste ondernemer, 

In deze editie van Vitaal Kwartaal gaan we uitgebreid in op het belang van gemotiveerde medewerkers. Als medewerker Duurzame Inzetbaarheid merk ik dat veel werkgevers het motiveren van hun medewerkers een lastig thema vinden. Het klinkt misschien ook wel wat abstract, maar dat is het niet. Medewerkers die hun werk met plezier doen, voelen zich meer betrokken bij de onderneming, presteren beter en melden zich minder vaak ziek. En, misschien nog wel belangrijker: een onderneming met gemotiveerde medewerkers scoort vaak hoger op klanttevredenheid. En welke werkgever wil dat nou niet?

Wij geven u handvatten die u helpen om uw medewerkers gemotiveerd te houden. Vaak is dat eenvoudiger dan het lijkt. Kleine acties kunnen al een groot effect hebben. Af en toe een informeel gesprekje bij het koffiezetapparaat doet soms al wonderen. We geven niet alleen achtergrondinformatie en praktische tips, maar laten op pagina 4 ook een collega-ondernemer aan het woord.

Wilt u weten hoe u uw medewerkers (nog meer) kunt motiveren? Aarzel niet en neem contact met mij op. Ik help u graag verder op weg!


Ingeborg van der Heide‚Äč

Ingeborg van der Heide is medewerker Duurzame Inzetbaarheid bij Nationale-Nederlanden.

Heeft u vragen? Stuur mij een e-mail

Mail uw vraag