In het nieuws

Onboarding app voor nieuwe collega's

Pen, papier en loep

Lees meer

Online beoordelingen werkgevers

Lees meer

Financiële sector zoekt vrouwelijk talent

Lees meer

Onboarding app voor nieuwe collega's

We zijn het er allemaal over eens dat een warm welkom voor een nieuwe collega belangrijk is. Hoe dat warme welkom eruitziet, is voor elk bedrijf verschillend. Zo bestaan er onboarding apps waarmee nieuwe werknemers al voor hun eerste werkdag kunnen kennismaken met de nieuwe organisatie. Ze worden door middel van korte filmpjes welkom geheten door hun nieuwe collega’s, en virtueel meegenomen door het hoofdkantoor. Ook kunnen ze testjes doen waarmee ze kennismaken met de bedrijfscultuur.


Bron: Flexmarkt

Online beoordeling werkgevers

Veel mensen die uit eten gaan, lezen online beoordelingen van restaurants. Bij de aankoop van een laptop, lezen we graag wat andere gebruikers van dit apparaat vinden. Dit kan ook met potentiële nieuwe werkgevers. Op Jobsome.nl kunnen werknemers hun werkgever beoordelen op verschillende punten, waaronder salaris, sfeer en balans tussen werk en privé. Opvallend is dat Jobsome.nl ook milieuvriendelijkheid en de kwaliteit van de koffie in de beoordeling meeneemt. Wellicht een goede reden om een nieuwe koffiemachine aan te schaffen?


Bron: Jobsome

Financiële sector zoekt vrouwelijk talent

De overheid streeft ernaar dat vrouwen 30% van de topfuncties binnen bedrijven bekleden. Begin 2015 lag dit percentage op 21%. Ook bedrijven in de financiële sector zoeken actief naar vrouwelijk talent, maar slechts een kwart slaagt hierin. Dat blijkt uit onderzoek van PricewaterhouseCoopers. Diversiteit is een belangrijke voorwaarde voor vrouwen om een baan in de financiële sector te accepteren. Ook blijkt uit het onderzoek dat vrouwen die voor de financiële sector kiezen, erg ambitieus zijn. Het percentage dat een passende vergoeding verwacht en carrièrekansen zoekt ligt hoger dan in andere sectoren.


Bron: PWC