Beste horecaondernemer,
Binnen de horeca heeft het werven en behouden van talent topprioriteit. Hoe interesseer je jonge mensen voor een koksopleiding? Hoe zorg je er als werkgever voor dat goede werknemers ook bij je blijven? In deze Vitaal Kwartaal geeft een aantal specialisten hun persoonlijke visie hierop.
Er zijn meerdere sectoren die, net als de horeca, met een tekort aan (geschoold) personeel kampen. Een overzicht hiervan vindt u op pagina 3. Op pagina 4 leest u waarom zelfstandig werkend kok Peter Klaui graag werkt bij De Meesterproef. Een aantal sectorpartijen werkt samen om nieuwe mensen te enthousiasmeren voor het horecavak. Ricardo Eshuis van Stichting Vakbekwaamheid Horeca vertelt hoe.
Bent u benieuwd naar wat wij twintigers in ons werk zoeken en waarom wij kiezen voor een traineeship bij Nationale‑Nederlanden? Blader dan door naar pagina 7.
Wij wensen u veel leesplezier!
Annabel Clasing en Oskar Kemperman,
trainees bij Nationale-Nederlanden Inkomen
Annabel Clasing en Oskar Kemperman zijn trainees bij Nationale-Nederlanden Inkomen.
Heeft u vragen over het werven en behouden van talent? Neem contact met ons op