Danny van der Ploeg

Ik ben Danny van der Ploeg, medewerker Inkomen bij Nationale-Nederlanden. Het voorkomen of verkorten van verzuim staat in mijn werk centraal. Zo vertel ik verzekeringsadviseurs meer over het Verzuimpakket Werkgever, verwerk ik aanvragen voor vergoedingen en ben ik de schakel tussen onze klant (de werkgever) en dienstverleners. Ik vind het belangrijk dat bedrijven gaan ervaren dat het voorkomen van verzuim geld oplevert.​​​

‘Ik vind het belangrijk dat bedrijven gaan ervaren dat het voorkomen van verzuim geld oplevert.’

Vitale en langer inzetbare medewerkers
In mijn werk heb ik meestal contact met de verzekeringsadviseurs van bedrijven. In deze Vitaal Kwartaal kan ik u rechtstreeks meer vertellen over hoe Nationale-Nederlanden u als werkgever kan ondersteunen met het vitaal en langer inzetbaar houden van uw medewerkers.


Gratis risicoanalyse

Onze klanten kunnen bijvoorbeeld een gratis risicoanalyse aanvragen voor hun bedrijf. Ik kijk wat de grootste risico’s zijn aan de hand van de grootte van het bedrijf, de sector en zaken als de leeftijdsopbouw van het personeelsbestand. Zo kunnen bedrijven gericht investeren om juist de grootste risico’s te verkleinen.


Concreet advies
Daarnaast geeft Nationale-Nederlanden concreet advies over duurzame inzetbaarheid. Ik onderzoek samen met een verzekeringsadviseur wat we in de interne organisatie kunnen verbeteren om de gezondheid van medewerkers te bevorderen. Minder zichtbare zaken, zoals stress en leefstijl, worden ook meegenomen. Deze blijven vaak onderbelicht.


Verzuimvraagstukken oplossen
Als er toch sprake is van langdurig verzuim, kijk ik samen met de klant hoe we het verzuimvraagstuk het beste kunnen oplossen. Stel: een medewerker breekt een been en zijn werkgever benadert ons. Ik neem contact op met de verzekeringsadviseur en ons re-integratiebedrijf Keerpunt om de mogelijkheden voor de klant door te spreken. Zo kan het bijvoorbeeld zinvol zijn om de taxiritten naar het werk te vergoeden. Zo kan de medewerker sneller aan het werk.

Heeft u een vraag aan Danny?

Stel hier uw vraag aan Danny*