Voorw​​​​​​​oord

Beste ondernemer,

Sporten geeft me plezier en energie. Ik functioneer het beste als ik regelmatig sport. Bij Nationale-Nederlanden heb ik de mogelijkheid om zelf mijn tijd in te delen. Regelmatig loop ik tussen de middag een rondje hard, en dan werk ik ’s avonds iets langer door.

Het liefst sport ik samen met vrienden of collega’s. Daarom ben ik ambassadeur van Arbeidsvitaminen, een intern programma dat is opgezet door twee enthousiaste collega’s. Iedereen die het leuk vindt om samen te sporten kan meedoen, van beginneling tot geoefend sporter. Op dinsdag tussen de middag is er een circuittraining, een dag later bootcamp en op donderdag trekken we de bokshandschoenen aan.


Ik stimuleer zoveel mogelijk collega’s om mee te doen, want bewegen is goed voor jezelf én voor de organisatie. Natuurlijk kun je allerlei redenen bedenken om niet te sporten, en zeker niet onder werktijd. Maar het is geweldig om het juist wél te doen, want daarna ben je weer fris en presteer je beter!


Sport – en zeker topsport – gaat over samenwerken, focus, regelmaat en rust, uitdagingen aangaan en omgaan met tegenslag. Dit speelt ook op de werkvloer, waar werknemers elke dag weer een topprestatie willen leveren. In deze Vitaal Kwartaal vertelt oud-topsportster Conny van Bentum hoe ze haar ervaring in de topsport gebruikt in haar praktijk. Erik te Velthuis, manager van het Topsportrestaurant van Sportcentrum Papendal, geeft u simpele voedingstips voor uzelf én uw werknemers.


Ik wens u veel leesplezier en inspiratie!


Edwin Koolhoven

Senior marketeer Nationale‑Nederlanden

Natuurlijk kun je allerlei redenen bedenken om niet te sporten, en zeker niet onder werktijd. Maar het is geweldig om het juist wél te doen want daarna ben je weer fris en presteer je beter!