In het nieuws
Horecatrend: Wedstrijdelementen om motivatie en creativiteit te verhogen
Lees meer
Medewerkers vinden vrijetijdssector de meest sociale branche
Lees meer
Aan de slag met duurzame inzetbaarheid
Lees meer
Stress gelinkt aan 20% hogere kans op herseninfarct
Lees meer
Horecapersoneel heeft behoefte aan maatregelen tegen werkdruk
Lees meer
Horecatrend: Wedstrijdelementen om motivatie en creativiteit te verhogen
Tevreden en gemotiveerde medewerkers zijn het visitekaartje van iedere horecaonderneming. Britse chefs en managers maken steeds vaker gebruik van wedstrijdelementen in hun bedrijfsvoering om de motivatie en creativiteit van hun medewerkers te verhogen. Zo organiseren zij bijvoorbeeld kookwedstrijden voor chefs, of dagen zij bedienend personeel uit om een nieuw gerecht zo goed mogelijk te verkopen. Dit verbetert continu de service, kwaliteit en motivatie. Toonaangevende restaurants en ketens als HIX, Carluccio’s en Gordon Ramsay’s group integreerden al wedstrijdelementen in hun bedrijfsvoering.
Bron: Bighospitality.co.uk
Stress gelinkt aan 20% hogere kans op herseninfarct
Langdurige stress heeft waarschijnlijk ook grote impact op de gezondheid van hart en vaten, maakt recent onderzoek onder bijna 200.000 werknemers in Europa duidelijk. Werknemers met stress op het werk hadden in het onderzoek 20% meer kans op een beroerte dan werknemers met veel minder stress. Eerder onderzoek liet zien dat stress ook leidt tot een 20% grotere kans op hart- en vaatziekten. Of stresspreventie op het werk beroertes kan voorkomen, is onderwerp voor een volgend onderzoek.
Horecapersoneel heeft behoefte aan maatregelen tegen werkdruk
Bijna eenderde van het horecapersoneel in Nederland vindt dat horecaondernemers meer kunnen doen om stress onder werknemers te voorkomen. Van de werknemers vindt 19% de huidige maatregelen onvoldoende. Daarnaast geeft 13% van hen aan dat ondernemers geen actie ondernemen tegen stress, terwijl dit wel degelijk nodig is. Dit blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden van TNO. Volgens de ondervraagden kunnen horecaondernemers werktijden en pauzes beter bewaken, stress bespreekbaar maken tijdens werkoverleg en voorlichting geven over werkdruk en werkstress.
Bron: TNO
Aan de slag met
duurzame inzetbaarheid
Betrokken medewerkers, lager verzuim en hogere productiviteit: dat levert duurzame inzetbaarheid op. Voor het programma "Duurzame Inzetbaarheid in het MKB", waarmee MKB-Nederland dit jaar is begonnen, heeft Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vijf miljoen euro beschikbaar gesteld. Het doel is bedrijven te helpen bij het invoeren van maatregelen om hun werknemers duurzaam inzetbaar te houden. MKB-Nederland wil de komende vier jaar duizend bedrijven ondersteunen.